alcorn haus

This prefabricated beachside family home creates generous shared and private spaces designed to make the most of life by the sea.

Area: 539m2
4
3
3
Gallery Plans

This beachside family home will be our largest modular project to date. Its location behind the dune reserve at Suffolk Park, on an erosion-prone site, allows us to minimise impact to local flora and fauna during construction as well as ensuring that the home may be removed from the site in the future if erosion dictates.

Designed for a family whose kids are quickly growing up, this haus creates space for everyone. The kids have their own space on the lower floor with the bedrooms, wet areas and study arranged around a central living room and decked pool area. The centrally located recessed entry deck and foyer connects, but screens from sight, the kids’ area.

A large picture window at the top of the internal staircase will capture an outlook to the dunes and beyond. This central circulation zone divides a large open-plan living, kitchen and dining area from the impressive and private master wing, which includes ensuite, generous walk in robe and study.

The master bed and outdoor room share a similar outlook, with shutters and solid casement windows being utilised to make the outdoor room a truly adaptable living space at all times of year. As is often the case on beachfront properties, this house focuses its’ view to the east. in order to capture some beautiful northern light, two large skylights have been designed, capturing a year-round ever-changing sky view, but ensuring shade in summer and beautiful warm light in winter.

Due for completion in 2017.

enquire now